Ga naar onze Facebook paginayoutube grijs

Meer dan twintig aanvragen ontving NAM tijdens de campagne Steek Energie in de Buurt in Hardenberg. De campagne was een manier voor buurtverenigingen en stichtingen om een financiële NAM-bijdrage te ontvangen voor projecten die het leven in kleine kernen in Hardenberg nog leuker en plezieriger maken. Na een nauwkeurige selectie door een jury werden er maar liefst veertien projecten gekozen. De winnaars kregen hun officiële prijs tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdagavond 30 november in Hardenberg uitgereikt.


De NAM heeft veel locaties in Hardenberg en een lange geschiedenis. De ingezonden projecten sloten voor een heel groot deel aan bij onze doelen leefbaarheid en duurzaamheid. Daarom zijn er deze keer meer prijswinnaars dan gebruikelijk gekozen. We zijn bovendien een energiebedrijf en houden van projecten waarin ofwel veel energie door vrijwilligers wordt gestoken ofwel veel duurzame energie vrijkomt. De volgende projecten voldoen daar zeker aan. De winnaars van Steek Energie in de Buurt, editie Hardenberg zijn:
Schoolplein Lutten door cbs de Fontein; Uitbreiding Ons gebouw Ebbenbroek door Ons Gebouw Ebbenbroek; Hospice Hardenberg door Hospice Groep Vecht Zathe; Kerstwandeling Heemse door Kerstwandeling Heemse; Nieuw speeltoestel Schip Lutten door Speeltuin Flierefluiters; Inrichting ontmoetingsruimte/terras De Krim door Stichting Vrienden van Zwembad Onder Ons De Krim; Wandelpad Bruchterveld en Ebbenbroek door Plaatselijk Belang Bruchterveld/Ebbenbroek; Zonnepanelen op de kantine De Krim door Stichting voor ijsvermaak Ons Genoegen; Ledenwerfactie zonnepanelen Hardenberg door Vechtstroom Energie Cooperatie Hardenberg i.o.; Schoon C’veen en Collendoornerveen in Beeld door Buurtvereniging Collendoornerveen; Nieuwjaars BBQ Lutten door Stichting dorpshuis Lutten
Uitdagend schoolplein op het AZC Hardenberg door obs de Opstap Hardenberg; Beweegtuin Lutten door plaatselijk belang Lutten; AED Holtheme door Buurtvereniging HHM.
Activiteiten van NAM in Hardenberg


Al bijna 70 jaar is NAM actief in de gemeente Hardenberg. En daarom was het hoog tijd om daar eens op een bijzondere manier bij stil te staan. Het eerste gasveld van Nederland is namelijk gevonden in Zuid-Drenthe, en bleek helemaal door te lopen tot Hardenberg. Uit dat gasveld wordt vandaag de dag nog steeds gas gehaald. Dat bleek overigens niet het enige gasveld in de buurt. Er werden nog vier andere kleine gasvelden gevonden. Gedurende die 70 jaar van ons bestaan, hebben we altijd in goed overleg met de inwoners van Hardenberg ons werk kunnen uitvoeren. En dat werk behelst veel verschillende componenten van onze activiteiten: gaswinning, waterinjectieleidingen, hydraulische stimulatie en veel locaties naast of in de buurt van woningen. Daarom wilden we graag een bijzonder cadeau teruggeven aan de inwoners van Hardenberg in de vorm van deze campagne. We hebben wat gehaald: we brengen graag wat terug!

Bron: De Toren

Buurtkamer

De buurtkamer is iedere donderdagmiddag geopend van 14.00 uur- 16.30 uur.

Kom gerust eens langs, maar kom wel 'achterom'.

Adresgegevens

Lutten Vlagt 500pxmiddenweg 3
7775 CA Lutten
0523-681693

Weer voor vandaag

Ga naar boven