Ga naar onze Facebook paginayoutube grijs

Zo af en toe krijgen we de vraag wat de rol van Lutten Leeft inhoudt ten opzichte van de Plaatselijke Belangen. Graag grijpen we in dit Lutter Journaal de kans om het uit te leggen.

Het onstaan van Lutten Leeft is in een stroomversnelling gekomen nadat de Gemeente Hardenberg in 2014 een wedstrijd heeft uitgeschreven voor de meest duurzame kern. Een groep vrijwilligers uit diverse groepen hebben gewerkt aan een duurzaamheidsplan om het dorp aantrekkelijk en leefbaar te houden. Het resultaat mocht er zijn, onder veel belangstelling uit Lutten mochten we de eerste prijs in ontvangst nemen.

Vervolgens moest er een weg uitgestippeld worden hoe we verder zouden gaan. Er zijn reeds veel organisaties in het dorp en we willen elkaar niet voor de voeten lopen, noch willen we dubbel werk verrichten. Het idee om de Plaatselijke Belangen samen te smeden tot Lutten Leeft is besproken, echter hiervoor is de tijd nog niet rijp. Uiteindelijk zijn we tot het volgende model gekomen, zie bijgevoegd plaatje.

Lutten Leeft

Vanuit de beide Plaatselijke Belangen alsmede Buurtvereniging Keiendorp hebben we een aantal vertegenwoordigers in Lutten Leeft. Ook hebben we vanuit de ondernemers, verenigingen, Olde Schoeltien en het dorpshuis een vertegenwoordiging. Samen proberen we de projecten die in ons duurzaamheidsplan vermeld staan uit te voeren. De overige zaken worden nog steeds door de Plaatselijke Belangen geregeld. We gaan ook proberen om de kerken en de basis-school bij Lutten Leeft te betrekken, uiteindelijk bereik je met gezamenlijke krachten veel meer!

Lutten Leeft borden
Zaterdag 13 Februari zijn er bij de diverse ingangen van Lutten, Oud-Lutten en Keiendorp borden geplaatst zodat de mensen weten dat ze in “de meest duurzaamste kern van de gemeente Hardenberg” rijden. We zijn er namelijk best trots op dat we dit hebben bereikt en dat mag ook getoond worden!


Nieuwbouw
Er zijn gesprekken met Beter Wonen Vechtdal over de locatie aan de Meidoornstraat en met de gemeente Hardenberg over de locatie aan de Goudenregenstraat. Het gaat niet zo snel als dat we gehoopt hebben, maar zolang er gesprekken plaatsvinden is blijft er hoop op nieuwbouw in Lutten.


Glasvezel
Dit onderwerp wordt besproken met Cogas, voor de bouwvakvakantie moet er al meer duidelijkheid over zijn. Er is slechts één voorwaarde, meer dan 50% van de buitengebieden noordzijde Gemeente Hardenberg moeten mee willen doen. Houdt de website van Cogas in de gaten en meldt je aan wanneer je interesse hebt! Voor de duidelijkheid, dit is ook voor de inwoners van Oud-Lutten en Keiendorp.


Zwervuil-actie
Dit jaar wordt de zwerfvuil-actie gezamenlijk door Lutten, Oud-Lutten en Keiendorp gedaan, een mooie vorm van samenwerking. Meer informatie met betrekking tot de datum volgt.


Vrijwilligersbank en materieel-o-theek.
Hierover zijn orienterende gesprekken met de Stuw, zij hebben reeds een aantal van deze projecten gedaan en kunnen ons wellicht helpen met het opzetten en een adviserende rol hierin spelen.


Stratenfestival ofwel Vrienden van Lutten Leeft
Tijdens de feestweek vorig jaar is er een stratenfestival georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers. Dit jaar willen we dit evenement opnieuw organiseren maar dan onder de noemer van Lutten Leeft. We willen hierbij alle deelnemers van Lutten Leeft (waaronder Ondernemend Lutten en verenigingen) bij dit evenement betrekken. De exacte datum en invulling is nog niet bekend, wellicht wordt het de 3e zaterdag in Juni, maar hierover lezen jullie snel meer. Er is ook een nieuwe naam voor het evenement bedacht, namelijk “LUTTEN LIVE, vrienden van Lutten Leeft”. Eventuele winsten willen we gebruiken om een lokaal project te ondersteunen, bijvoorbeeld ondersteuning voor een speelterreintje aan de Ahornstraat, een speeltoestel voor de nieuwe school etc.


Wanneer u nog vragen heeft over Lutten Leeft of over een bepaald onderwerp, dan kunt u deze altijd richten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook suggesties kunt u doorgeven via dit email-adres.

Buurtkamer

De buurtkamer is iedere donderdagmiddag geopend van 14.00 uur- 16.30 uur.

Kom gerust eens langs, maar kom wel 'achterom'.

Adresgegevens

Lutten Vlagt 500pxmiddenweg 3
7775 CA Lutten
0523-681693

Weer voor vandaag

Ga naar boven