Ga naar onze Facebook paginayoutube grijs

LUTTEN. - In Lutten is veel materieel aanwezig iedere vereniging heeft wel wat. Om dat beter te gaan benutten wil leefbaarheidsgroep Lutten Leeft een materieel-o-theek op gaan zetten.

Een gift van 5.000 euro van het ING- Fonds heeft de realisatie van de plannen een stuk dichterbij gebracht.

Duurzaamheidswedstrijd
Lutten Leeft is vooral bezig met duurzaamheidsprojecten. De activiteiten zijn in een stroomversnelling gekomen nadat in 2014 de door de gemeente Hardenberg uitgeschreven duurzaamheidswedstrijd was gewonnen. Een van de projecten is het realiseren van een materieel-o-theek. Lutten Leeft diende een subsidieaanvraag in bij het ING Fonds. Met succes. "Onlangs kregen wij een verzoek om naar het ING-kantoor in Meppel te komen. Tot onze grote verrassing werd daar verteld dat wij bij de stemming zoveel stemmen gekregen hadden dat ze ons een cheque ging overhandigen van 5.000 euro."

Materialen
"Daarmee gaan we een materieel-o-theek maken bij het dorpshuis. Het dorpshuis zelf, maar ook andere vrijwilligersgroepen hebben materieel wat ze slechts enkele dagen per jaar gebruiken. Door een materieel-o-theek in te richten kunnen we gebruik gaan maken van elkaars materialen." De voordelen daarvan zijn volgens Veltink geen onnodig aanschaf van materieel dat er al is en een vaste locatie waar de spullen geleend kunnen worden. Inwoners van Lutten hoeven niet naar een verhuurbedrijf buiten het dorp voor gangbare dingen." Binnenkort begint de uitvoering. "Het nu al aanwezige materieel moet onder een afdak moet komen te staan. Met behulp van deze donatie kunnen we deze overkapping realiseren. Van het geld kunnen we de materialen daarvoor kopen. De uitvoering zal gedaan worden door vrijwilligers."

Bron: Dagblad de Stentor

DH Stentor materieelotheek

Buurtkamer

De buurtkamer is iedere donderdagmiddag geopend van 14.00 uur- 16.30 uur.

Kom gerust eens langs, maar kom wel 'achterom'.

Adresgegevens

Lutten Vlagt 500pxmiddenweg 3
7775 CA Lutten
0523-681693

Weer voor vandaag

Ga naar boven