Ga naar onze Facebook paginayoutube grijs

Het onstaan van Lutten Leeft is in een stroomversnelling gekomen nadat de Gemeente Hardenberg in 2014 een wedstrijd heeft uitgeschreven voor de meest duurzame kern. Een groep vrijwilligers uit diverse groepen hebben gewerkt aan een duurzaamheidsplan om het dorp aantrekkelijk en leefbaar te houden. Het resultaat mocht er zijn, onder veel belangstelling uit Lutten mochten we de eerste prijs in ontvangst nemen.

Vervolgens moest er een weg uitgestippeld worden hoe we verder zouden gaan. Er zijn reeds veel organisaties in het dorp en we willen elkaar niet voor de voeten lopen, noch willen we dubbel werk verrichten. Het idee om de Plaatselijke Belangen samen te smeden tot Lutten Leeft is besproken, echter hiervoor is de tijd nog niet rijp. Uiteindelijk zijn we tot het volgende model gekomen, zie bijgevoegd plaatje.

Lutten Leeft

Vanuit de beide Plaatselijke Belangen alsmede Buurtvereniging Keiendorp hebben we een aantal vertegenwoordigers in Lutten Leeft. Ook hebben we vanuit de ondernemers, verenigingen, Olde Schoeltien en het  dorpshuis een vertegenwoordiging. Samen proberen we de projecten die in ons duurzaamheidsplan vermeld staan uit te voeren. De overige zaken worden nog steeds door de Plaatselijke Belangen geregeld. We gaan ook proberen om de kerken en de basis-school bij Lutten Leeft te betrekken, uiteindelijk bereik je met gezamenlijke krachten veel meer!

 Logo Lutten Leeft 300

Hieronder een filmpje van de verkiezing 'Duurzaamste kern gemeente Hardenberg 2015', met Lutten Leeft als winnaar.

Buurtkamer

De buurtkamer is iedere donderdagmiddag geopend van 14.00 uur- 16.30 uur.

Kom gerust eens langs, maar kom wel 'achterom'.

Adresgegevens

Lutten Vlagt 500pxmiddenweg 3
7775 CA Lutten

Zaal huren?

Informatie: Klik hier
Direct contact: 0638660316

dorpshuis Lutten

Ga naar boven